Recept: Amandelkoekjes met chocodip

healthy amandelkoekjes
Herken je dat? Je maakt een lekker recept waarbij je alleen ei-geel nodig hebt. Dan heb je vanzelfsprekend eiwit over. Wat doe je ermee? Zonde om weg te gooien want met slechts een paar extra ingrediƫnten maak je deze heerlijke koolhydraatarme, healthy amandelkoekjes. Lekker knapperig en zonder toegevoegde suikers.

Dit heb je nodig (voor ca. 9 koekjes):
– 50 gram amandelschaafsel
– 10 gram pure chocolade
– 2 eiwitten (ook handig: vloeibaar eiwit van TwoChicks)
– kokosrasp (optioneel)

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 170 graden
– Meng het eiwit met het amandelschaafsel
– Bekleed de bakplaat met bakpapier
– Leg 9 hoopjes eiwit-amandelmengsel verdeeld over de bakplaat
– Plet de hoopjes zo plat mogelijk (let erop dat het amandelschaafsel elkaar nog wel raakt)
– Bak de koekjes in 20 minuten knapperig
– Laat de chocolade intussen au-bain-marie smelten
– Laat de koekjes eventjes afkoelen
– Dip of besmeer (met een kwastje) de helft van de amandelkoekjes en sprenkel de kokosrasp over de vloeibare chocolade
– Laat het geheel afkoelen/drogen

Enjoy my friends!

amandelkoekjes

Leave a Reply