Recept: Andijvie pastaschotel

c620x300_a17498_21105047

Elke week haal ik bij de plaatselijke natuurwinkel een Odin-tas op.

“Het Odin Groente- en Fruitabonnement met biologische en biologisch-dynamische groenten en fruit van het seizoen”. (bron: odin.nl)

Deze week kreeg ik een grote en zware familietas. Benieuwd wat erin zat, stalde ik thuis alles uit. Jonge sla, sperziebonen, een meloen, schattige kleine peertjes (zo een met een blaadje eraan :)) en 2 gigantische kroppen andijvie… Mijn eerste gedachten was: Wat moet ik met zo veel andijvie!? We zijn maar met z’n tweeën en in de zomer zit ik nou niet bepaald te springen om 2x een stevige andijviestampot met spekjes. Tijd voor een uitdaging: De eerste maaltijd moest dus o.a. uit andijvie bestaan.

En daar was ie: een heerlijk andijvie-gerecht, anders dan anders en ik kan je vertellen: ik ben blij dat ik 2 grote kroppen andijvie heb gekregen want dit recept maak ik deze week absoluut nog een keer.DSC_0011

Wat heb je nodig?

– 1 krop andijvie (joh;-))
– (biologische) olijfolie
– volkoren pasta
– pesto (groene)
– zout/peper
– salami (gesnipperd)
– geraspte kaas
– pompoenpitjes & zonnebloempitjes

Zo doe je dat:

– Verwarm de oven voor op 225 graden
– Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
– Was de andijvie goed, biologische groenten bevatten nou eenmaal wat meer aarde
– Snijd het kontje van de andijvie eraf en de rest van de andijvie grof
– Verhit wat olie in een pan (liefst wokpan)
– Smoor de andijvie ongeveer 3 minuten in de pan
– Haal de andijvie van het vuur en voeg 3 eetlepels pesto toe aan de andijvie evenals de salami-snippers en de zaden
– Vet een ovenschaal in
– Verdeel eerst een laag pasta over de schaal, bouw vervolgens op zoals bij lasagne, eerst een laagje pasta, dan laagje andijvie-mengsel. Eindig met pasta.
– Strooi als laatst de geraspte kaas over de schaal uit.
– 15 minuutjes in de oven.

Serveer met wat zelfgebakken en/of geroosterd speltbrood!

Bon Apetito!

 

Leave a Reply