Recept: Andijvietaartjes

DSC_0014De bladeren beginnen nu toch echt allerlei mooie herfstkleuren aan te nemen. Ieder seizoen heeft zo haar eigen charme. Zo is dat eigenlijk ook met groentes en zeker omdat je er alle kanten mee op
kunt. De andijvie is weer volop te verkrijgen en daarom vind je hieronder een heerlijk andijvie-recept maar dan een beetje anders. Pluspuntje van dit recept is dat het vegetarisch is!

.

Wat heb je nodig?
– 6 plakjes roomboterbladerdeeg
– 2 eetlepels (biologische) olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 1 grote krop andijvie
– 4 eieren
– 125 ml creme fraiche (een bekertje)
– 150 gram geraspte kaas
– peper en zout

Hoe doe je dat?
Verwarm als eerst de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar 6 plakjes bladerdeeg op. Laat de randen overlappen (je legt ze dus in een rij), druk de randjes aan. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui zo’n 3 minuten. Voeg de andijvie in porties toe. Laat het slinken en schep af en toe om. Klop in een apart kommetje de eieren los en voeg de creme fraiche, de helft van de kaas en wat peper en zou toe. Schep de andijvie op de bladerdeegplakjes, houd daarbij zo’n 2 cm rand vrij. Vouw deze randjes terug naar de andijvie. Schep het kaas-eimengsel er geleidelijk overheen. Bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas en zet zo’n 30 minuten in de oven.

mmmm…heerlijk krokant!

?????????????????

Leave a Reply