Recept: Appeltaart zonder suiker

Suikervrije appeltaart
Appeltaart, appeltaart, appeltaart… het spookt al dagen door m’n hoofd. Nu de herfst zich nu echt van zijn beste kant (en ja natuurlijk ook natste kant) laat zien, wil ik alleen nog maar appeltaart. Dus werd het tijd de keuken in te duiken. Ik maakte deze suikervrije variant. En ik kan je zeggen; hij doet zeker niet onder aan de taart met suiker. Bonuspuntje: die geur! in je huis! Heerlijk!

Dit heb je nodig:
– 1 springvorm van ca. 22 cm
– 500 gram appels
– 220 gram bloem (naar keuze)
– 150 gram roomboter (in stukjes)
– 100 gram suikervrije abrikozenjam
– 50 gram rozijnen
– 1 eetlepel kaneel
– 1 eetlepel citroensap
– 75 gram amandelschaafsel
– snufje zout

Zo doe je dat:
– Doe de bloem, boter, jam (houd een klein beetje jam achter om de taart mee te bestrijken) en het zout in een beslagkom
– Kneed het geheel tot een stevige deegbal
– Verpak de bal in huishoudfolie en laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast
– Verwarm de oven voor op 170 graden
– Schil de appels en snijd deze in blokjes
– Voeg vervolgens de kaneel, rozijnen en het citroensap bij de appelblokjes, meng goed door elkaar
– Boter de springvorm in met boter
– Bestrijk je werkblad met een klein handje bloem
– Gebruik driekwart van het deeg en rol dit uit met een bebloemde deegroller
– Bekleed hiermee de springvorm
– Vul de springvorm nu met het appelmengsel
– Rol het resterende deeg uit tot een brede strook en snijd hier smalle repen van
– Leg de deegrepen in een ruitvorm op het appelmengsel in de springvorm
– Bak de taart nu zo’n 50 tot 60 minuten (af en toe kijken) tot deze een mooie goudbruine kleur heeft
– Verhit de achtergehouden jam in een pannetje zodat er een gelei ontstaat
– Haal de taart uit de oven en bestrijk de bovenzijde met de warme abrikozenjam
– Even laten afkoelen en dan kan de rand van de springvorm eraf!

Proef & Geniet!

Leave a Reply