Recept: Aubergine, courgette met garnalen

20140620-170000-61200728.jpg

Dit recept is me toch een ontdekking! Ik ben een enorme garnalenliefhebber..
Je bent echt met een kwartiertje klaar terwijl ‘t proeft alsof je de hele middag in de keuken hebt staan zwoegen. Deze komt zeker vaker terug op de eettafel..

Dit heb je nodig: (voor 2 pers.)
– 250 gram garnalen
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 1 teen knoflook (of twee kleintjes)
– halve theel. kaneel
– peper en (zee)zout
– kokosolie
– olijfolie

Zo doe je dat:
– Snijd de aubergine in blokjes, doe dit ook met de courgette.
– Hak de knoflook fijn.
– Verhit een laagje olijfolie (bijna 1 cm) in een (hapjes)pan.
– Fruit de helft van de knoflook in de olie en voeg vervolgens de garnalen toe.
– Verhit in een andere (wok)pan wat kokosolie en voeg hier de aubergine aan toe. Wok dit zo’n 10 minuten.
– Voeg dan de courgette met de overgebleven knoflook toe en wok mee.
– Voeg nu ook de kaneel, zout en peper toe.
– Even lekker husselen en wokken voor zo’n 5 minuten.
– Voeg vervolgens de garnalen toe aan de groenten en een scheutje olie uit de pan. Hier is de knoflook lekker ingetrokken.
– Wok nog zo’n 2 minuten door en verdeel de maaltijd vervolgens over 2 borden.

Taddaaaa… Genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *