Recept: Aubergine & feta-schotel

DSC_0097

Ik ben zelf erg gek op Italiaans eten.. van pasta’s tot bruchetta’s. Nou moet ik mezelf weleens bedwingen om dit niet iedere dag te eten want pasta’s en lasagne’s bevorden een gezond lichaam niet echt optimaal. Bovendien vind je vaak suikers terug in reguliere pasta-vormen. Daarom ben ik erg fan van gerechten die sterk op lasagne lijken maar opgebouwd zijn uit groenten, zoals deze aubergine me feta & gehaktschotel. And again.. Easy Peasy..

Dit heb je nodig: voor 2 pers

– 1 aubergine

– 300 gram gehakt

– 150 gram feta

– 100 gram rozijnen

– 200 geraspte kaas

– 2 theel. kaneel

– 1/2 theel. knoflookpoeder

– 1/2 theel. peper

– 1/2 theel. nootmuskaat

– Kokosolie

Zo doe je dat:

– Verwarm de oven voor op 200 graden.

– Laat de rozijnen wellen in een schaaltje lauw water.

– Was de aubergine en ontdoe hem van zijn kroontje.

– Snijd de aubergine in plakjes en bak deze in een laagje kokosolie goudbruin.

– Leg de plakjes vervolgens apart en rul het gehakt gaar.

– Zet het vuur wat lager en brokkel vervolgens de feta over het gehakt.

– Voeg de rozijnen toe en roer alles even goed door elkaar.

– Voeg nu alle kruiden toe en mix nog even lekker door.

– Vet een ovenschaal in met een laagje kokosolie en schep het gehaktmengsel erin.

– Bedek het mengsel met de aubergine-schijfjes en strooi er wat kaas overheen.

– 20 minuutjes in de oven en voila! Smullen maar..

Leave a Reply