Recept: Aubergine met gerookte ham en kaas

DSC_0095
Dit gerecht ziet eruit alsof het een hele hoop werk heeft gekost als je het op tafel zet. Ten minste, dat vind ik zelf. In feite is het een fluitje van een cent om deze heerlijk smaakbommen te maken. Als hoofdgerecht vond ik het een beetje karig dus ik maakte er lekkere pasta bij uit de FWL-box van juli..

Het receptje voor de aubergine vind je hieronder.

Dit heb je nodig: voor 2 pers
– 1 aubergine
– 4 plakjes gerookte ham (ik gebruikte Schwarzwalder Schinken)
– ca. 50 gram geraspte kaas
– 1 theel. kaneel
– 1 theel. nootmuskaat
– kokosolie om mee in te vetten
– peper & zout

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 180/190 graden.
– Was de aubergine en ontdoe hem van zijn kroontje.
– Snijd de aubergine in de lengte door het midden.
– Maak ruitjes met een vork of mesje aan de binnenkant van de aubergine.
– Mix alle kruiden (incl peper en zout) bij elkaar en verdeel dit over de binnenste aubergine-helften.
– Smeer hier vervolgens wat kokosolie op (met een kwastje).
– Wrijf vervolgens even met je (schone) vingers de olie en kruiden goed in de ingesneden lijntjes.
– Doe de aubergines vervolgens met de platte kant omlaag voor 25 minuten in de oven.
– Eenmaal klaar: Draai de aubergines om en verdeel nu de plakjes gerookte ham en de geraspte kaas over de aubergines.
– Nog 2 minuutjes in de oven en…

AANVALLEN!!

Je kunt dit dus prima serveren bij bijvoorbeeld (spelt)pasta of rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *