Recept: Bananenbrood

20140311-162244.jpg
Wat kun je nu het beste doen op een vrije middag?! Juist, dan duik je de keuken in. Ik was al een lange tijd benieuwd naar bananenbrood en wilde het graag eens maken. Een uitgelezen moment dus! Ik kan je vertellen, wil je indruk maken op je visite of je huis snel verkopen? Maak bananenbrood want het is overheerlijk, makkelijk te maken EN je huis gaat er heerlijk naar ruiken!

Dit heb je nodig:
– 200 gram boekweitmeel
– 100 gram palmsuiker
– 1 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder
– 1/2 theelepel kaneel
– 60 ml appelmoes
– 3 bananen
– 1/2 theelepel vanillepoeder
– 2 eieren
– snufje zeezout
– Kokosolie om in te vetten)

(de boekweitmeel, de kokosolie, de palmsuiker en de wijnsteenbakpoeder koop ik bij de natuurwinkel)

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 180/190 graden (ligt een beetje aan je eigen oven).
– Pureer de bananen.
– Meng alle ingredienten in een grote kom/beslagkom en roer het met een pollepel of spatel door elkaar.
– Vet de cakevorm in met kokosolie.
– Schenk het beslag in de vorm en bak het brood in zo’n 50 minuten goudbruin!
fotoimage
.
.
.

.

.

.

.



Klaar is kees! Alsjeblieft, heerlijk bananenbrood en een zalige geur in huis!

Dit brood zou een hele goede aanvulling zijn voor een gezellige paasbrunch.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *