Recept: biologische perenflapjes

IMG_20130908_145351
Het is weer weekend! Tijd om iets lekkers te bereiden, voor je bezoek of gewoon lekker voor jezelf.
Dit idee kwam eigenlijk spontaan opzetten. Het was op een zondagmiddag en ineens was ‘ie daar. De ik-heb-trek-in-iets-zoets-kick! Maarja… het is zondag, de meeste winkels zijn gesloten en ik heb eigenlijk niks in huis. Of toch wel? In mijn hoofd ging ik alle kastjes langs en combinerende wat ingrediënten met elkaar. Nog geen 30 minuten later stonden er een aantal heerlijke, vers uit de oven EN healthy perenflapjes op de koffietafel. Ook eens proberen? Lees gauw verder..

Wat heb je nodig?
– Bladerdeeg ca. 6 plakjes
– (biologische)3 Peertjes (ongeveer een half peertje per flapje)
– Kokosolie (om te bestrijken)
– Kaneel
– Kokosbloesemsuiker
– Bakpapier

Hoe doe je dat?
– Verwarm eerst de oven voor op 220 graden DSC_0026
– Bedek een ovenplaat met bakpapier
– Leg hier 6 plakjes bladerdeeg op en laat deze ontdooien
– Schil de peertjes en snijd deze in kleine stukjes
– Verdeel de stukjes peer over de bladerdeegplakjes, houd er rekening mee dat de plakjes straks nog dicht moeten
– Verstuif een ruime snuf kaneel over de peertjes DSC_0028
– Vouw de bladerdeegplakjes schuin dicht zodat je een driehoekje hebt, druk de randjes aan met een vork
– Bestrijk de driehoekjes met kokosolie
– Besprenkel de perenflapjes met kokosbloesemsuiker
– Plaats de perenflapjes voor ca. 15 minuten in de oven!

Eet Smakelijk!

Variatietip: Uiteraard kun je ook kiezen voor the oldfashion maar overheerlijke appelvulling in plaats van peer, of probeer ’t eens met kersen.

IMG_20130908_145351

Weet jij nog een lekkere variatie?

Leave a Reply