Recept: Bloemkool, met kip, bosui en basilicum

20140424-132904.jpg

Eerlijk is eerlijk, ik houd best van een goede Hollandse pot! Meestal komen daar ook flink wat aardappels bij kijken. Nu heb ik tijdens Pasen al behoorlijk zwaar getafeld en wil ik nu graag wat lichters eten! Het volgende recept is daar helemaal geschikt voor!

Dit heb je nodig: (4 pers)
– Bloemkool
– 3 bosuien
– 300 g couscous
– olijfolie
– 300 g kipfilet, in stukjes
– 4 tomaten, in parten
– 1 plantje basilicum (15 g)
– Kokosolie (om in te bakken)

Zo doe je dat:
– Snijd de bloemkool in roosjes.
– Vul een ruime pan met een laagje water. Leg de bloemkoolroosjes in een bolle zeef en hang de zeef in de pan. Let op! Zorg dat de zeef het water niet raakt.
– Plaats een deksel op de pan en stoom de bloemkool voor zo’n 10 minuten.
– Snijd intussen de bosui in ringetjes en voeg deze in de laatste minuut van de stomende bloemkool toe.
– Doe de couscous in een warmtebestendige kom en besprenkel hier een klein scheutje olijfolie overheen. Met de couscous en de olie even rond met een vork.
– Kook wat in de waterkoker en giet dit over de couscous heen, zorg dat het water ongeveer een centimeter hoger uitkomt dan de couscous. Laat de couscous rusten zodat het al het water kan opnemen.
– Bak de kip goudbruin in wat kokosolie.
– Snijd de tomaten in partjes en voeg deze bij de couscous.
– Breng op smaak met zout en peper.
– Pluk wat basilicum en snijd fijn.
– Voeg de kip, bloemkool met bosui en de basilicum toe aan de couscous!

Bon apetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *