Recept: bloemkoolsoep met ham

bloemkoolsoep
Soep is eigenlijk altijd goed. Je kunt het zowel ’s middags, ’s avonds al tussendoor eten, je hebt zo een soepje in elkaar gedraaid en je kunt met bijna alles een lekkere soep maken. Soep past perfect in een gezonde levensstijl en is nog lekker ook. Ook zo’n fijn soepje is deze bloemkoolsoep met ham. 

Dit heb je nodig (voor 2 pers.):
– 800 ml bouillon (groente)
– 1 tl tijm
– 3 aardappels
– 1/2 bloemkool
– peper & zout
– 100 gram hamblokjes
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 1 eetl. kokosolie

Zo doe je dat:
– Schil de aardappels en snijd ze in blokjes
– Snijd de roosjes van de bloemkool ook in stukjes
– De ui en knoflook mogen fijn gesneden worden
– Fruit de ui en bak de aardappelblokjes kort in wat kokosolie
– Voeg vervolgens de knoflook en bloemkool toe en bak kort mee
– Voeg nu de bouillon toe, een snufje peper en zout en de tijm
– Laat het geheel zo’n 10 minuten pruttelen en haal vervolgens van het vuur
– Pureer nu alles tot een soep in de blender of met de staafmixer
– Schenk de soep in een kom en voeg de hamblokjes toe

Eet smakelijk!

 

Leave a Reply