Recept: boekweit-bananenbrood met noten

DSC_0237
Dit is weer zo’n topper die je met hele simpele ingrediënten en binnen no-time in elkaar zet. Heerlijk als tussendoortje of bij de koffie wanneer je bijvoorbeeld onverwacht bezoek krijgt en de winkels zijn dicht. Extra pluspunt.. je huis gaat er heerlijk van geuren!

Dit heb je nodig:
– 2 (grote) bananen
– 100 gram havermout
– 140 gram boekweitmeel
– 3 eieren
– 1 eetl. baking soda (zuiveringszout)
– een handje noten/rozijnen
– 150 gram Griekse yoghurt

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Prak de bananen tot een moes in een kom met de achterkant van een vork
– Kluts de eieren en voeg deze toe aan de bananenmoes
– Voeg nu ook de Griekse yoghurt, de havermout, baking soda en boekweitmeel toe
– Meng alles goed door elkaar
– Verdeel nu ook de noten/rozijnen over het beslag en schep alles nog even goed om
– Bekleed een cakevorm met een bakpapiertje
– Verdeel nu het beslag gelijkmatig in de cakevorm
– De cakevorm mag nu zo’n 40-45 minuten in de oven

Variatietip! Bestrooi of meng er wat kokossnippers over- of doorheen

Simpeler kan bijna niet, toch?

 

ook lekker: vervang de boekweitmeel door amandelmeel.

2 Comments on Recept: boekweit-bananenbrood met noten

  1. Esther
    januari 21, 2017 at 10:31 pm (6 maanden ago)

    Kan het ook gemaakt worden met gewone yoghurt? Of alleen met de dikke Griekse?

    Beantwoorden
    • Malou
      januari 24, 2017 at 10:00 am (6 maanden ago)

      Hi Esther,

      Eerlijk gezegd heb ik het zelf nooit geprobeerd met gewone yoghurt. het is natuurlijk wel wat dunner. Ik zou dan iets minder gebruiken en of wat meer droge ingrediënten zodat je nog een stevig deeg krijgt. Succes!

      Beantwoorden

Leave a Reply