Recept: breakfast-bowl met chocolade, banaan & kokos

bananenbowl
Ontbijten doe ik vaak met havermout. Lekker met geitenyoghurt, nootjes en een beetje honing. Om eens wat meer varianten uit te proberen met havermout, maakte ik deze heerlijk warme variant met chocolade, banaan en kokos. Een pure, warme, stevige en onwijs lekkere start van de dag!

Dit heb je nodig:
– 175 ml amandelmelk
– 1 banaan
– 25 gram havermout
– 1/2 eetl. cacaopoeder
– 1 eetl. honing
– 1 theel. geraspte kokos

Zo doe je dat:
– Pureer de amandelmelk met een halve banaan in een blender (of met de staafmixer)
– Schep de havermout in een steelpannetje, giet het bananen-melkmengsel erbij en voeg de cacao en honing toe
– Meng alles goed door elkaar en kook het geheel voor ca. 10 minuten
– Snijd intussen de andere helft van de banaan in plakjes
– Schep de warme havermout in een kom en garneer met de bananenplakjes en de geraspte kokos

Leave a Reply