Recept: Broccoli met kipfilet caprese

DSC_0537
Groente, aardappels, vlees! In vele huishoudens is dit de orde van de dag. Helemaal niets mis mee natuurlijk maar soms wil je weleens iets anders doen met deze 3 hoofdproducten. Het volgende recept leent zich daar uitstekend voor..

Dit heb je nodig (voor 2 personen):
– 2 kipfilets
– 1 blok mozzarella
– 1 tomaat
– verse basilicum
– peper & zout

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 160 graden
– Bestrooi de kipfilet rondom met peper en zout
– Bak de kipfilet kort in een pan (met (kokos)olie) zodat de huid een klein beetje is dichtgeschroeid
– Haal de kip uit de pan en maak in de bovenzijde zo’n 5 inkepingen
– Snijd de mozzarella en tomaat in dunne halve schijfjes
– Duw de mozzarella, tomaat en basilicum in de inkepingen
– Smeer een ovenschaal in met olie en leg hier de kipfilets in
– Ze mogen zo’n 20 minuten in de oven.
– Was de broccoli en snijd deze in kleine roosjes
– Vul een kookpan met ongeveer 2 cm water en leg hierin de broccoliroosjes
– Plaats de pan op het vuur met de deksel erop en laat de broccolli lekker stomen (zo bewaar je de meeste vitaminen en mineralen). Eventueel met een snufje kerrie- en knoflookpoeder erbij
– Stoom de broccoli voor zo’n 15 minuten

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *