Recept: Broccoli-zalm schotel

Nieuwe afbeelding
Oktober! O.a. de maand van de broccoli. Het heeft meerdere voordelen om nu lekkere gerechten te maken met dit fijne groene mini-boompje.

Ten eerste bevat deze groente de vitamines A t/m E met een klein sprongetje naar K. Het helpt ter voorkoming van allerlei ziektes én is ook nog eens goed voor je ogen. Daarnaast is de groente nu op z’n goedkoopst en bovenal erg lekker. Zeker in combinatie met zalm.

Daarom ook dit lekkere recept voor een makkelijke broccoli-zalm schotel. Dat ‘ie makkelijk te maken is, proef je trouwens niet 😉

Dit heb je nodig: (voor 2 pers)
– 250 gram broccoli
– 125 ml kookroom
– 250 gram zalm
– 1 eetl. mosterd
– 350 gram vastkokende aardappels
– 50 gram geraspte kaas
– peper en zout

Zo doe je dat:
– Schil de aardappels en snijd ze in dikke schijven
– Kook de aardappelschijven voor 15 minuten
– Snijd vervolgens de broccoli in roosjes en voeg deze de laatste 5 minuten bij de aardappels
– Klop intussen de kookroom met de mosterd en het zout en peper tot een lekkere dressing
– Vet een ovenschaal in
– Giet de aardappels en broccoli af en plaats deze in de ovenschaal
– Snijd de zalm in blokjes en verdeel deze ook in de ovenschaal
– Schenk de dressing erover en strooi ook wat geraspte kaas over de ovenschotel
– 15 minuutjes in de oven en…. enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *