Recept: broccolisoep met coburger ham en basilicum

DSC_0386

Vele varianten van de broccolisoep passeerde de revue in kookboeken, op internet en in magazines zonder dat ik mezelf er ooit aan had gewaagd. Ik wist het eerlijk gezegd niet zo met deze groente in soepvorm. Maar het kon toch niet voor niets zijn dat ik deze soepen zo vaak voorbij zag komen?! Tijd om zelf maar eens de keuken in te duiken om van dit miniboompje een soepje te draaien.

Conclusie na een klein half uurtje in de keuken: al mijn vooroordelen de deur uit, dit is echt waanzinnig lekker. En nee, ik overdrijf echt niet. Probeer ‘t ook eens.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):
– 2 blokjes groentebouillon
– 1 broccoli
– 30g (room)boter
– 30g bloem
– 2 eetl. crème fraîche
– 3 eetl. kokosolie (of olijfolie)
– 2 plakjes coburger, serrano of parma-ham
– ong. 8 blaadjes basilicum

Zo doe je dat:
– Breng 1 liter water aan de kook met hierin de 2 bouillonblokjes
– Was de broccoli en snijd deze in roosjes en de stam in plakjes
– Voeg de plakjes stam van de broccoli toe aan de bouillon en kook deze 5 minuten mee
– Voeg vervolgens ook de roosjes toe en laat dit zo’n 10 minuten koken
– Doe 30 gram boter in een steelpannetje en laat dit smelten
– Voeg er vervolgens 30 gram bloem aan toe en meng dit goed
– Wanneer de broccoli 10 minuten gekookt heeft, voeg je het boter/bloem-mengsel toe
– Gebruik de staafmixer om van de soep een glad geheel te maken (je kunt dit ook voorzichtig met de blender doen)
– Bak de gesnipperde ham kort in wat (kokos)olie
– Verdeel de soep over 2 kommen en voeg hier de ham aan toe
– Voeg 1 eetlepel crème fraîche toe en snipper wat verse basilicum over de soep

Smakelijk eten gegarandeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *