Recept: bulgur-salade met ham en pesto

IMG_2248.JPG

Gezond eten tijdrovend? Niet altijd. Gemak dient de mens en zo is het ook met dit recept. Erg lekker, voedzaam en vlug te bereiden.
Een heerlijke bulgursalade, goed gevuld met o.a. ham, pesto, bosui en meer van die lekkere ingredienten.

Dit heb je nodig (voor 2 personen):
– 200 gram bulgur (kijk eens in het rijstschap van je supermarkt)
– 2 bosuitjes
– 1 tomaat
– 1/2 komkommer
– 1 eetlepel pesto
– 1 eetlepel (biologische óf zelgemaakte) mayonaise
– 1 handje noten
– 100 gram hamblokjes (of tonijn)
– snufje peper

Zo doe je dat:
– Doe de bulgur in een vuurvaste schaal en voeg hier 2x zo veel kokend water aan toe. Laat dit zo’n 10 minuten staan.
– Snijd vervolgens de bosuitjes in kleine ringetjes en de tomaat in blokjes.
– Snijd de komkommer in blokjes en wanneer je voor tonijn kiest, laat je deze even goed uitlekken.
– Zodra de bulgur al het vocht heeft opgenomen, schep je het even om met een lepel. Je kunt eventueel nog wat vocht m.b.v. een vergiet afgieten.
– Voeg de pesto en mayonaise toe aan de bulgur en schep weer even om.
– Hak de noten fijn en voeg deze samen met de komkommer, ringetjes bosui, ham of tonijn en de blokjes tomaat toe aan de bulgur.
– Goed omscheppen en op smaak brengen met wat peper!

Eet smakelijk..

Tip: maak wat meer; ook lekker als lunchgerecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *