Recept: Chai-tea

DSC_0118

Ik moet iets bekennen waar ik me eigenlijk een beetje voor schaam.. We hebben natuurlijk al best wat zonnige dagen gehad waar ik heel erg van heb genoten. Nu de restjes van orkaan Bertha onze kant opkomen, slaat het weer wat om. Het waait weer wat harder en zo nu en dan worden we verrast door een bui. Nu komt ‘t; door dit weer krijg ik stiekem weer een beetje zin in de herfst. Een aantal van jullie zullen me wel voor gek verklaren maar ik kan er niets aan doen. Gezellig binnenzitten met de kaarsjes aan, een tijdschrift op schoot en een lekkere grote mok met thee. Ik ben dan ook direct mijn keukentje ingedoken om een herfst/winterachtig theetje te maken. De geuren van kaneel, gember en kruidnagel doen je stiekem al denken aan de kerst. Ach..als het dan een keer een dagje van dat druilerige weer is midden in de zomer, kunnen we er maar beter goed van genieten.

Ook deze heerlijk kruidige chai-tea maken?

DSC_0106

Dit heb je nodig:

– 1 liter water

– 5 gram verse gember

– 2 tl kardemompoeder

– 10 snufjes gemalen peper

– 1 stokje of 1 1/2 theelepel kaneel

– 2 theelepels kruidnagelpoeder

– 1 zakje zwarte theeDSC_0109

Zo doe je dat:

– Zet 1 liter water in een pannetje op het vuur.

– Voeg alle kruiden toe en de in schijfjes gesneden gember

– Wanneer het water kookt, hang je het zakje zwarte thee in het pannetje.

– Roer af en toe door.

– Haal na 10 minuten het theezakje uit het pannetje en laat het mengsel nog 15 minuten zachtjes doorkoken.

– Doe de thee in een theepot en kruip op de bank..

Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *