Recept: Chiapudding

20140329-160403.jpg

Vaak vind ik ’t erg lastig om een gezond toetje te kiezen voor na de avondmaaltijd. Het toetje helemaal skippen vind ik niks. Ik heb altijd nog een grote behoefte aan iets zoets of fris na het avondeten. Als een soort afsluiter. Ik heb ook het idee dat als ik geen toetje neem, ik de hele avond nog op zoek ben naar een voedselbevrediging.

In de supermarkt is natuurlijk een groot assortiment aan toetjes beschikbaar. Maar op bijna alle verpakkingen kom ik suikers tegen (sommige verstopt in schaapskleren). Gelukkig laat ik ’t koppie er niet bij hangen en ben ik op zoek gegaan naar toetjes die ik zelf gemakkelijk kan maken, die gezond(er) zijn EN natuurlijk erg belangrijk; ook erg lekker zijn!

Eén daarvan is de pudding van chiazaden. Let wel op dat je dit toetje even van te voren moet maken. Vroeg in de middag of bijvoorbeeld alvast voor de volgende dag!

Wat heb je nodig? (voor 2 pers.)
– 3 eetlepels chiazaden
– 1 banaan
– 250 ml amandelmelk
– een mespuntje (suikervrije) vanillepoeder

Zo maak je ‘t:
– Pureer de banaan, de amandelmelk en de vanillepoeder in de blender tot het een egaal geheel is.
– Schenk de gelei in een glas of schaaltje en voeg de chiazaden toe.
– Roer de chiazaden even door het mengsel en plaats de toetjes minimaal 4 uur in de koelkast!

Geniet!

Leave a Reply