Recept: Choco-croissant-rolletjes

20140421-103214.jpg

Eigenlijk draait het bijna met iedere feestdag wel om lekker eten! En natuurlijk ook met pasen! Heerlijke ontbijtjes, uitgebreide lunches.. Wat ik zelf het leukst en lekkerst vindt, is wanneer er lekker van alles zelfgemaakt wordt. Zelf vind ik het leuk om lekker te rommelen in de keuken maar soms is het ook fijn als je een makkelijk, snel EN superlekkere traktatie kunt maken. Bijvoorbeeld voor op de paastafel!

Dit jaar maakte ik onder andere deze heerlijke choco-croissant-rolletjes met noten!

Dit heb je nodig: voor 12 stuks
– 1 blik croissantdeeg a 250 gr
– 3 eetl hazelnootpasta (op zoek naar een gezonde variant? Check de natuurwinkel)
– 2 eetl fijngehakte, ongebrande en ongezouten noten (kies je eigen favorieten en mix)
– Kokosolie of roomboter (om in te vetten)
– Muffinvorm of ovenplaat

Zo maak je dat:
– Verwarm allereerst je oven voor op 200 graden.
– Open het blik croissantdeeg en rol het deeg open zodat je een lange lap hebt.
– Let op: Snijd het deeg enkel over de rechte perforatielijn los. Laat de schuine lijntjes zitten.
– Smeer een royale laag hazelnootpasta over de stukken deeg en verdeel wat fijngehakte nootjes over deze laag.
– Rol de stukken deeg op en snijd ze in 4 stukken.
– Wanneer je een muffinvorm gebruikt, vet je deze in met wat kokosolie of roomboter. Gebruik je de bakplaat uit de oven? Leg hier even wat bakpapier op.
– Plaats de rolletjes in de vorm of op de bakplaat en bak ze heerlijk goudbruin in 12 minuutjes.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *