Recept: Chocoladefudge ‘the healthy way’

ChocofudgeChocolade- en pindakaasfreaks opgelet! Dit is jullie ultieme ‘lekker bij de koffie/thee- hapje’. Een superromige chocoladefudge met een kleine hint van pindakaas en een lekkere crunch door de amandelen. Heel gemakkelijk te maken en onwijs lekker! En ohja, zoals je gewend bent, een gezonde variant natuurlijk! Wel even handig om te weten; de fudge moet 3 uur in de koelkast opstijven dus begin er op tijd mee! Het is het wachten meer dan waard.

Aan de slag dus!

Dit heb je nodig (voor +- 20 stuks):
– 50 gram kokosolie (gesmolten)
– 30 gram cacaopoeder
– 70 gram pure chocolade (minimaal 72% cacao)
– 100 ml honing
– 4 eetl. notenpasta (kies zelf wat je lekker vindt)
– 1 handje amandelen

Zo doe je dat:
– Smelt allereerst de chocolade au bain-marie
– Voeg de kokosolie, de notenpasta, de honing en de cacaopoeder toe aan de gesmolten chocolade
– Mix alles goed door elkaar
– Rooster de amandelen even in een droge koekenpan en voeg ze vervolgens toe aan het choco-mengsel
– Vet een schaal of bakblik in met kokosolie en giet het mengsel in de schaal/blik
– Laat het geheel vervolgens 3 uur opstijven in de koelkast
– Snijd de fudge vervolgens in blokjes en bewaar ze in de koelkast

“Finger licking good!”

Leave a Reply