Recept: Courget-pesto-pasta!

DSC_0109
Vorige week kookte ik uit het kookboek van De Voedselzandloper. Ik maakte onder andere deze Courget-pesto-pasta met geroosterde tomaatjes! Het was een heerlijk gerecht en je proeft eigenlijk niet dat je geen echte pasta gebruikt.

Dit heb je nodig (4pers):
– 3 courgettes
– 1 ui
– 100 gr kerstomaatjes
– 2 teentjes knoflook
– 4 eetl pesto
– 20 gr pijnpoompitten
– olijfolie
– peper en zout

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Was de tomaatjes en leg ze in een ovenschaal.DSC_0102
– Kneus de knoflook met een mes of met je platte hand en leg ze bij de tomaatjes.
– Besprenkel de tomaatjes en knoflook met olijfolie en een snuifje peper en zout.
– Rooster de tomaatjes zo’n 30 minuten in de oven.
DSC_0104– Was de courgettes en schaaf er dunne sliertjes van. Ik doe dit met een rasp met gaatjes.
– Snipper het uitje en fruit deze in wat olijfolie.
– Voeg de courgette-sliertjes toe en verhit deze kort.
– Voeg de pesto toe en meng alles door elkaar.
– Rooster de pijnpoompitjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
– Serveer de courgettepasta met de tomaatjes en pijnboompitjes.

Succes verzekerd!
DSC_0107

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *