Recept: couscous met rode kool & geitenkaas

DSC_0430

Een echt winters gerecht waar de kaneel- en tijmgeuren je tegemoet komen. Als kind hield ik niet zo van rode kool maar in combinatie met deze ingrediënten wordt het een feestmaal.

Dit heb je nodig (voor 2 pers.):
250 gr rode kool met appel, gekookt
200 gr couscous
1 appel, in stukjes
1 theel. kaneel
2 eetl. pijnboompitten, geroosterd
½ blokje groentebouillon
100 gr geitenkaas
½ theel. tijm, gedroogd

Zo doe je dat:
– Breng 200 ml water aan de kook met het bouillonblokje hierin
– Haal de pan van het vuur en voeg de couscous toe aan het water. Doe de deksel op de pan en laat dit voor 5 minuten staan. (de couscous zal al het water opnemen)
– Snijd intussen de appel in blokjes
– Zet de pan weer op een middelhoog vuur en roer vervolgens de rode kool en de appel er goed door
– Voeg de kaneel en tijm toe en meng alles nog eens goed
– Verdeel de couscous over 2 borden en sprenkel hier wat geroosterde pijnboompitjes overheen
– Brokkel als laatste de geitenkaas over het gerecht en je bent klaar!

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *