Recept: Feestelijke fruitgebakjes!

fruitgebakjes
We staan weer voor een maand volop feestelijke gelegenheden. De Sint is inmiddels in het land en in alle kun je je weer verwonderen over de spectaculaire kerstshows. Ik houd wel van deze gezellige maand. Buiten wordt het steeds kouder maar binnen des te warmer en gezelliger. En komende maand staat natuurlijk voornamelijk in het teken van lekker en veel eten! Om de boel wel zo verantwoord mogelijk te houden (hee, cheaten mag echt wel eens maar als het niet hoeft, is dat mooi meegenomen) geef ik je een lekker recept mee voor healthy en zeer feestelijke fruitgebakjes!

Dit heb je nodig (voor 4 gebakjes):
– 4 eiwitten (Two Chicks)
– 90 gram kokosrasp
– 1 eetl. honing
– kokosolie om in te vetten
– 300 gram vers fruit, in stukjes gesneden
– een handje kokosrasp (om mee te garneren)
muffinbakvorm

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 160 graden
– Verwarm op een laag vuurtje de eiwitten met de kokosrasp en de honing voor ca. 5 minuten totdat het een ietwat kleverig geheel wordt
– Vet de muffinbakvorm goed in of gebruik muffinvormpjes en vul 4 vakjes met het kokosmengsel
– Druk met een kleine lepel het midden goed aan zodat er bakjes ontstaan
– Schuif je bakvorm laag in de oven en bak voor zo’n 20 minuten goudbruin
– Haal de vorm uit de oven en laat de bakjes goed afkoelen
– Wip nu voorzichtig de bakjes uit de vorm
– Vul de bakjes met jouw favoriete verse fruit
– Strooi nu het handje kokosrasp over de 4 gebakjes

Tast toe!

Leave a Reply