Recept: FoodWeLove CousCous

DSC_0020
Zoals je eerder misschien al hebt gelezen, heb ik vorige week een heerlijk gevulde FoodWeLove-box gekregen. Deze maand was het thema CousCous! Bij de box komen altijd lekkere recepten waar je direct je gekregen producten in kunt verwerken. Zo ook dit recept. We maken FoodWeLove Couscous.

Dit heb je nodig (4-6 personen):
– 2 grote zoete uien
– 2 teentjes knoflook
– milde olijfolie
– 0,05g saffraan
– 1-2 tl ras el hanout (marokkaans specerijenmengsel)
– 500g Couscous
– 4 eetl boter
– 200 g amandelen
– 200 g gedroogde abrikozen
– 1 gekonfijte citroen
– 1/2 bos koriander
– 1/2 bos peterselie

Zo doe je dat:
– Snijd de gepelde uien in halve ringen en de knoflook in plakjes.
– Verwarm een scheut olie in een pan en bak hierin de uien en knoflook voor ongeveer 10 minuten op laag vuur.
– Voeg de saffraan, ras el hanout, snufje zout en ca. 1 1/2l water toe. Laat dit 25 minuten op laag vuur pruttelen.
– Besprenkel de couscous met ca. 1 1/2 dl warm water, snufje zout en 2 eetl olijfolie. Blijf ondertussen de korreltjes met je handen loswrijven.
– Hang de couscous in een vergiet met klein gaatjes boven de pan waar het ui-knoflookmengsel in pruttelt. Let op dat de couscous niet in het water hangt.
– Stoom de couscous 10 minuten mee.
– Schep de couscous in een schaal en besprenkel dit keer met een 1/2 dl water en wrijf de korreltjes los. Pas op! Kan heet zijn.
– Stoom de couscous nog eens 10 mee in het vergiet boven de pan en meng er de helft van de boter door.
– Hak ondertussen de amandelen grof en de abrikozen in reepjes. Snijd de schil van de gekonfijte citroen in fijne reepjes.
– Besprenkel de couscous voor de laatste keer met 1/2 dl water en wrijf de korrels wederom los.
– Mix de couscous met de amandelen, abrikozen, citroen en de rest van de boter.
– Stoom de couscous nog eenmaal 10 mee.
– Hak de peterselie en koriander grof en schep door de couscous.

Je couscous is klaar! Je kunt de bouillon van ui en knoflook los serveren of alvast opmaken over de couscous!

Enjoy!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *