Recept: Garnalen-kokos schotel

DSC_0158

Er zijn 2 dingen waar je me ‘s nachts absoluut voor wakker kunt maken; kokos en garnalen. Vroeger was ik zelfs zo’n grote kokos-fan dat mijn vriendinnen voor mijn verjaardag mijn slaapkamer ooit hebben omgetoverd tot bounty-paradijs, inclusief kokosmelk, kokoskoeken, bounty’s en tropische muziek. Van een combinatie tussen garnalen en kokos word ik natuurlijk helemaal blij. Dit gerecht is ontzettend makkelijk en oprecht heerlijk! You gotta try it!

Dit heb je nodig: (voor 2 personen)
– 2 eetl (kokos)olie
– een stukje verse gember van 1 cm (geschilt en fijngehakt)
– 3 tenen geperste knoflook
– 3 lente (of bos-)uitjes, in ringetjes gehakt
– 1 groene peper (fijngehakt)
– 4 eetl kokosmelk
– 250 gram garnalen
– 1 eetl koriander (of italiaanse kruiden)
– (eventueel ongezouten pinda’s voor een extra bite)

 

Zo doe je dat:
– Verhit de olie in een wokpan en voeg daar de gember, knoflook, (lente/bos-)uitjes en groene peper aan toe.
– Bak dit voor zo’n 2 minuten en blijf lekker roeren.
– Voeg vervolgens de kokosmelk toe en blijf roeren tot alles goed heet is.
– Schep nu de garnalen erdoor en roerbak dit nog voor zo’n 3 minuten.
– Bestrooi met de gekozen kruiden en je bent gewoon al klaar.
– Je kunt het gerecht nog bestrooien met ongezouten pinda’s.

* ik serveerde dit gerecht met tagliatelle..heerlijke combo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *