Recept: geitenkaas walnoothapjes

geitenkaas walnoothapje

Dit gezellige en lekkere hapje is ideaal voor bij de borrel of als verantwoord hapje op een feestje. Makkelijk te maken en dankzij de walnoot krijgt het geheel een heerlijke bite!

Dit heb je nodig (voor ca. 15 stuks):
– 200 gram boekweitmeel
– 250 ml (geiten)melk
– 7 gram gist
– 2 eieren
– snufje zout
– kokosolie (om in te bakken)
–  2 rode uien
– scheutje balsamicoazijn
– klontje roomboter
– 16 walnoten
– 125 gram geitenkaas

Zo doe je dat:
– Warm de melk in een pannetje tot deze lauw is
– Klop de gist met een garde door de melk
– Doe de boekweitmeel met een snufje zout in een beslagkom
– Schenk de melk erbij en roer met een spatel tot een glad beslag
– Splits de eieren en voeg de eierdooiers aan het beslag toe (bewaar het eiwit)
– Klop de eierdooier door het beslag en dek de kom vervolgens af met een stuk folie of een schone theedoek
– Laat het beslag rijzen op een droge warme plek voor 30 minuten
– Snijd intussen de rode ui in dunne ringetjes
– Verhit een beetje kokosolie in een pan en fruit de ui licht
– Voeg een scheutje balsamicoazijn toe (hang hierbij niet te dicht boven de pan)
– Laat dit 20 minuten op laag vuur sudderen
– Klop de eiwitten met een mixer tot een stevig schuim
– Spatel het schuim luchtig door het gerezen beslag
– Verwarm in een koekenpan een eetlepel kokosolie
– Schep een eetlepel beslag in de pan tot je een klein pannenkoekje hebt
– Leg zo veel pannenkoekjes als dat er in je pan past
– Bak de pannenkoekjes ca. 2 minuten aan beide kanten
– Schep de pannenkoekjes uit de pan en laat ze even afkoelen
– Leg of smeer wat geitenkaas op het pannenkoekje, voeg er 2 theelepels uitjes aan toe. Maak af met een walnoot.

Genieten!

Leave a Reply