Recept: Gestoomde spruiten met spekjes en kerrie

hauteapplepie.com
Wow! Dat wordt weer smullen en natuurlijk onwijs gezond (op de spekjes na misschien ;-)). Zoals we allemaal wel weten zijn groentes erg goed voor je maar blijven er nog wel zo veel van die goede vitaminen en mineralen over als we onze groenten koken? Niet echt! Het is daarom beter én vele malen lekkerder om je groenten te stomen. Spruitjes zijn natuurlijk één van de meest gezonde groentesoorten en daarom vind je hier een heerlijk recept voor gestoomde spruitjes.

Wat heb je nodig? (voor 4 pers)
– 800 gram spruitjes
– 6 sjalotjes
– 25 gram kokosolie
– 2 theelepels kerriepoeder
– 50 gram magere (biologische) spekblokjes

Hoe doe je dat?
– Maak de spruitjes schoon door het ‘kontje’ eraf te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Kruis het overgebleven stronkje goed in met je mes zodat de spruitjes tijdens het stomen een beetje open gaan staan.
– Snijd de sjalotjes in ongeveer 4 stukken (naargelang de grootte van je sjalotje)
– Smelt de kokosolie in de pan en schep de kerriepoeder erdoorheen.
– Voeg de spruiten, sjalotjes en de spekblokjes toe. Plaats de deksel op de pan en laat dit zo’n 15 minuten zacht stomen. Schep regelmatig om en voeg eventueel een beetje water toe.
– Neem vervolgens de deksel van de pan en laat nog 5 minuutjes staan op laag vuur.

De kerrie en de spekjes hebben een heerlijke jus gecreëerd! Dit recept is heerlijk bij bijvoorbeeld rijst of quinoa.

Eet smakelijk!
WallStickers_EatDrinkEnjoy_WallQuotes_Black_interiorinstyle
(bron beeld: hauteapplepie.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *