Recept: Gevulde courgette met tonijn

DSC_0597

Deze week staat een beetje in het teken van vis. Heerlijke recepten met dit gezonde product.
Vandaag een recept met heerlijke gevulde courgettes met o.a. tonijn, paprika en tomaat. Lekker met wat rijst!

Dit heb je nodig voor 2 pers.:
Р2 kopjes zilvervliesrijst
– 1 courgette
– 1 rode paprika
– 1 ui
– ongeveer 160 gram tonijn in (olijf)olie
– 70 gram tomatenpuree
– snufje paprikapoeder
– peper & zout

Zo doe je dat:
– Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden
– Halveer de courgette en hol deze uit met een lepel, bewaar het binnenste deel en snijd dit in blokjes
– Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes
– Laat de tonijn uitlekken maar bewaar de olie wel
– Verhit de opgevangen olie in de pan
– Voeg de ui, paprika, courgetteblokjes en de tomatenpuree toe
– Doe nu ook de tonijn erbij en breng op smaak met peper en zout
– Vet een ovenschaal in en leg hier de twee helften courgette in
– Vul de courgette met het uit/paprika/tomaat-mengsel en plaats het geheel voor 15 minuten in de oven
– Bereid intussen de rijst. Wanneer de rijst klaar en afgegoten is, kun je optioneel nog wat rozijnen toevoegen.
– Serveer de courgettes met de rijst!

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *