Recept: gewokte spinazie met amandelen en geitenkaas

20140620-162737-59257101.jpg

Afgelopen dinsdag stond dit bijzondere recept op tafel. Very easy to make, maar let wel op bij verse spinazie; echt goed wassen. Ik dacht dat ik goed gewassen had, netjes in de slacentrifuge en alsnog zaten we af en toe op wat aarde te kauwen. Niet heel fijn dus echt goed wassen! Even een korte note tussendoor. 😉

Dus: Gewokte spinazie (heel gezond!) met geitenkaas, amandelen en zongedroogde tomaatjes. Lekker!

Dit heb je nodig: (voor 2 pers.)

– 400 gram verse spinazie
– 75 gram zongedroogde tomaten
– 50 gram ongezouten en ongebrande amandelen
– 25 gram pijnboompitten
– 100 gram geitenkaas
– 3 eetl. kokosolie
– peper

Zo doe je dat:

– Was de spinazie dus zo goed mogelijk.
– Snijd de zongedroogde tomaatjes alsvast in reepjes.
– Rooster de amandelen en pijnpoompitten in een droge koekenpan totdat ze wat bruiner zijn en je ze goed begint te ruiken.
– Wok de spinazie in wat kokosolie, doe dit even deel voor deel omdat je anders moeilijk kunt omscheppen als de pan in eerste instantie nog erg vol zit. De spinazie zal snel slinken.
– Verdeel de, inmiddels goed geslonken spinazie over 2 borden en sprenkel hier de noten en tomatenreepjes overheen.
– Brokkel als laatste de geitenkaas over de spinazie en eindig met wat peper.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *