Recept: Gezonde carrotcake

carrot-cake

Soms is het lastig écht gezonde tussendoortjes te vinden. Als je zelf aan de slag gaat, heb je ook zelf controle over de ingrediënten. Deze cake is 100% gezond en kun je dus lekker eten zonder je op de één of andere manier schuldig te voelen. Laat de wortel je ook niet afschrikken want ze zorgen juist voor een natuurlijke zoete smaak in de cake.

IMG_2858
Dit heb je nodig:
– 300 gram amandelmeel
– 1 kopje rozijnen
– 3 eieren
– 500 gram wortels
– 1/2 theel. nootmuskaat
– 2 theel. kaneel
– 1 vanillestokje
– 60 ml kokosolie
– 2 theel. bakpoeder
– 150 gram honing
– Eventueel dikke yoghurt of kwark (als topping)

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 160 graden
– Was en schaaf de wortels. Rasp ze vervolgens tot kleine fijne sliertjes en voeg toe aan een grote kom
– Voeg nu de overige bestanddelen, behalve de yoghurt/kwark toe aan de wortelrasp
– Kneed alles tot een deeg
– Vet een cakevorm in en schep het deeg in de vorm. Verdeel alles netjes over de vorm
– De cakevorm mag een uurtje in de oven
– Laat na dit uur de cake wat afkoelen voordat je ‘m uit de vorm haalt
– Snijd plakjes van de carrot-cake en bestrijk de bovenzijde van de cake eventueel met de yoghurt/kwark. Zonder is overigens ook erg lekker!

Tadaa! Je carrotcake is klaar om gegeten te worden! Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *