Recept: Gezonde havermout/boekweit-pizza

DSC_0080

Soms.. en dat is toch wel 1 a 2 keer in de week, heb ik behoefte aan een soort van ongezond eten. Pizza, patat of een keer een goede hamburger. Mja.. ben je net lekker bezig met een gezond levensstijl; begin je de vruchten af te werpen, dan werkt al die vettigheid niet echt lekker mee. Ik weet namelijk dat ik me daarna een stuk minder lekker voel dan wanneer ik iets eet waar m’n lichaam echt iets aan heeft. Gelukkig hoef je jezelf niet helemaal ‘nee’ te verkopen. Je hoeft alleen maar een beetje creatief te zijn. Heb ik zin in pizza? Dan eet ik pizza, maar wel een met bestanddelen waar mijn lichaam en geest blij van worden. Kan niet beter toch 🙂 Ook zo’n zin in pizza? Probeer dan zeker dit recept eens.

Dit heb je nodig (voor 1 plaatpizza):
– 250 gram havermout
– 2 eetl. boekweitmeel (te koop in sommige superm., zeker bij de natuurwinkel)
– 2 handjes noten
– 8 zongedroogde tomaatjes
– 2 eetl. Italiaanse gedroogde kruiden
– 200 milliliter water
– 2 eieren
– olijfolie
– 200 ml tomatensaus
– beleg naar keuze: ik gebruikte courgette, rode ui, rode paprika, olijven & parmaham.
– 2 handjes rucola
– gesnipperde parmezaanse kaas

Zo doe je dat:

– Verwarm de oven voor op 200/210 graden.

– Bekleed de bakplaat met een bakpapiertje.

– Hak de zongedroogde tomaatjes, de noten en de italiaanse kruiden fijn in een mixer.

– Voeg hier vervolgens de havermout, het boekweitmeel, de eieren en het water aan toe. Mix nog eens goed tot je een deeg hebt.

– Smeer met een spatel of lepel het deeg uit over de bakplaat. Zorg dat het deeg ongeveer een halve cm hoog is. De bakplaat mag dus eigenlijk helemaal bekleed worden.

– Doe de bodem alvast 10 minuutjes in de oven.

– Hak intussen je topping fijn. Dus in mijn geval, plakjes van de courgette, stronkjes van de paprika, ringen van de uien en de olijven.

– Haal de pizzabodem weer uit de oven en smeer dit royaal in met tomatensaus.

– Beleg vervolgens de pizza geheel naar eigen creativiteit. Leg als laatste de parmahamplakjes erop als je die gebruikt en wacht nog even met de kaas.

– Schuif de pizza voor 28 minuutjes in de oven.

– Na die baktijd strooi je er nog wat kaas overheen en bak je de pizza in 2 minuutjes af.

– Serveer de pizza met een flinke pluk rucola on top!

Wie zegt dat gezond eten niet lekker is? Feestje dit toch?!

Bon apetit!

DSC_0079

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *