Recept: Gezonde naanpizza met tzatziki

naanpizza
Het liefst eet ik elke dag Italiaans; lekkere pasta’s en pizza’s. Maar om nou iedere dag een ongezonde pizza naar binnen te schuiven, lijkt me niet zo’n al te best idee. Gelukkig is overal (nouja, bijna overal) een oplossing voor. Je maakt gewoon een gezonde variant van de heerlijkste Italiaanse pizza’s. Dit gerecht heb je ook nog eens in een handomdraai gemaakt! Het beleg van de pizza kun je natuurlijk helemaal aanpassen naar eigen wens!

Dit heb je nodig (voor 2 pizza’s):
– 2 naanbroden (vaak verkrijgbaar in de supermarkt)
– 1 paprika (kleur naar keuze)
– 1 tomaat
– 10 zwarte olijven
– 1 gekookte artisjok
– 1 eetl. koriander
– een handje munt

voor de tzatziki: 
– 250 ml magere kwark
– het sap van een halve citroen
– 1 teentje knoflook
– 1/2 komkommer (geraspt)
– snufje zout
– 2 theel. gedroogde dille

Zo doe je dat:
– Bak de naanbroden af zoals aangegeven op de verpakking
– Snijd de paprika in reepjes en rooster deze in een droge koekenpan
– Doe voor de tzatziki alle (tzatziki-)ingrediënten bij elkaar in een schaaltje en mix alles met een lepel goed door elkaar
– Snijd de gekookte artisjok, de tomaat en de olijven
– Smeer een kant van de naanbroden in met de tzatziki en verdeel hier de groente over
– Garneer nog wat met de koriander en munt

 

* dit recept is geïnspireerd op een recept van De groene meisjes

Leave a Reply