Recept: Gezonde pastasaus

tomaten
Om zoveel mogelijk natuurlijk te eten en het liefst niets meer uit pakjes en zakjes te halen, ben ik op zoek gegaan naar een lekkere do-it-yourself pastasaus! Ik kan je vertellen: dat is gelukt en hoe! Het is inmiddels mijn favoriete pastasaus en hij is ook nog eens vegetarisch 😀

Dit heb je nodig:
– Potje zongedroogde tomaatjes
– 2 tenen knoflook
– Olijfolie
– Zeezout
– Pijnboompitjes

tomatensausfetaZo simpel is ‘t:
Doe de inhoud van een potje zongedroogde tomaten, uitgelekt, in de keukenmachine, voeg daar 2 tenen knoflook, 80ml olijfolie en een snufje zeezout aan toe. Laat even pulseren totdat t wat gladder is. Voeg wat pijnboompitjes toe en pulseer heel kort zodat de structuur van de pitjes blijft. Als de saus wat te dik is of iets te weinig kun je er een kopje kookvocht van de pasta aan toevoegen.

Tip! Brokkel wat feta over het bord pasta met saus heen.

Bon appetito!!

Leave a Reply