Recept: gezonde robuuste kerstkoeken

DSC_0528

Jaja.. het is weer december en deze maand staat toch altijd maar weer in het teken van eten, lekker en veel eten. Gezond eten schiet er dan nog weleens bij in. Mag natuurlijk best maar hoeft niet altijd! Deze robuuste kerstkoeken zijn namelijk gezonder dan de suikerbommen die je regelmatig in de supermarkt vindt. En wat is er nou leuker dan gezellig koekjes bakken voor of met kerst.

Dit heb je nodig:
voor ongeveer 15 koeken.
– 150 gram amandelmeel
– 100 gram amandelen
– 2 eetl. kokosolie
– 5 eetl. ahornsiroop
– 1/2 theel vanillepoeder (of 1 vanillestokje uitgeschraapt)
– Snufje zout
– Snufje zuiveringszout

Zo doe je dat:
– Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan, begint het te geuren, dan zijn ze goed.
– Meng het amandelmeel met de vanille, het zout en het zuiveringszout.
– Smelt de kokosolie in een pannetje.
– Voeg de kokosolie samen met de ahornsiroop toe aan het meelmengsel en roer goed door.
– Hak de amandelen grof en voeg deze ook toe aan het deeg.
– Even goed kneden.
– Leg het deeg op plastic huishoudfolie en rol er een koekjesrol van omhult met het folie.
– Leg de rol zo’n 45 minuten in de koelkast.
– Verwarm dan de oven voor op 170 graden.
– Haal de rol uit de koelkast en leg deze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
– Haal het plastic folie van de rol en snijd plakken van 1cm van de rol.
– Je kunt er eventueel nog kerststerren van maken.
– Verdeel de deegkoekjes over het bakpapier en schuif vervolgens de ovenplaat in de oven.
– Bak de koekjes voor zo’n 15 minuten.
– Laat ze nog even afkoelen voordat je er eentje probeert..of twee 😉

Helemaal klaar voor de kerst met deze heerlijke koeken en je hebt meteen een goedgeurend huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *