Recept: Groene aspergesalade met ei en ham

DSC_0032
We kunnen dit seizoen weer volop asperges eten. Groenten eten die op dit moment in het seizoen groeien is een stuk gezonder dan wanneer groenten en fruit op een onnatuurlijk manier tot stand zijn gekomen. Een aantal jaar geleden at ik voor het eerst asperges. Ik vond ze toen niet zo lekker. Dit jaar besloot ik het weer eens te proberen en tadaa.. mijn smaak is weer wat verder ontwikkeld want ik vind ze erg lekker. Vooral de groene, die zijn wat steviger dan de witte.

Met het recept hieronder maak je in een handomdraai een lekkere aspergesalade.

Dit heb je nodig: (voor 4 pers)
– 1 bosje groene asperges
– 2 eieren
– 30 gram pijnpoompitten
– 125 gram beenham (dik gesneden)
– 1 eetl. zure room
– 1 eetl. mayonaise
– 1/2 theelepel mosterd
– 1 eetl. fijngehakte bieslook

Zo maak je dat:
– Breng in een pan water met een snufje zout aan de kook. Snijd intussen de harde uiteinden van de asperges, deze mag je weggooien.
– Snijd het overige gedeelte op in stukken van ongeveer 3 centimeter. Je houdt de kopjes even apart en voegt de andere stukken toe aan het water. Kook dit 2 minuten.
– Voeg vervolgens de kopjes van de asperges toe en kook dit nog een minuut mee.
– Giet de asperges af en spoel af met koud water.
– Kook de eieren hard in ongeveer 6 minuten.
– Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
– Snijd de ham in stukjes van 1 bij 1 cm.
– Pel de eieren en hak ze grof.
– Schep vervolgens de asperges, eieren, ham en pijnpoompitten door elkaar.

Dressing:
Klop de zure room, mayonaise, mosterd en bieslook door elkaar.

Verdeel de dressing over de salade en VOILA!! Heerlijke aspergesalade!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *