Recept: Groentenfarfalle met schelvisfilet

farfalle met schelvis
Met dit recept wordt het een feest om wat vaker voor vis te kiezen. Een lekkere smaakbom vol groenten en heerlijke kruiden. Je waant je even helemaal in Italië!

Dit heb je nodig (voor 2 pers.):
– 1 teen knoflook (geperst)
– 250 gram schelvisfilet
– 40 gram geraspte jonge kaas
– 200 gram Italiaanse roerbakgroenten
– 60 ml crème fraîche
– 1/2 theel. gedroogde rozemarijn
– 2 tomaten (in partjes)
– 1 eetl. olijfolie

 Zo doe je dat:

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC
  • Leg de schelvisfilet in een ingevette ovenschaal en bestrooi deze met zout en peper
  • Strijk er de crème fraîche over en bestrooi met de kaas, rozemarijn en zout en peper naar smaak
  • Bak de visfilets in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar
  • Kook de farfalle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuutje
  • Schep er de roerbakgroenten met de tomaten door en bak in 5-6 min. beetgaar
  • Giet de pasta af en schep door de groenten
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Verdeel de farfalle over 2 diepe borden en leg er de schelvisfilet op.

Puur genieten!

Leave a Reply