Recept: Haverrepen met pure chocolade

haverrepen
Zondag is echt zo’n perfecte dag om te gaan bakken. Iets zoets maar wel zo healthy mogelijk! Deze lekkere haverrepen slaan meteen 2 vliegen in een klap want ze zijn heerlijk bij de koffie of thee op zondagmiddag en ook nog eens perfect als tussendoortje voor als de werkweek weer begint. Door de havermout en de noten is de reep lekker voedzaam en kun je echt weer een paar uurtjes door.

Dit heb je nodig (voor ca. 12 repen):
ingredienten haverrepen

 

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Mix de havermout, de banaan, het ei, en de pindakaas samen met een scheutje olijfolie tot een grof beslag
– Hak de noten grof en schep deze door het beslag
– Bekleed een vierkante bakvorm (ca. 20×20 cm) met een bakpapiertje en schep het beslag in de vorm. Druk goed aan en vul de gehele vorm
– Bak de haverrepen in 30 minuten af
– Smelt intussen de chocolade au-bain-marie (in een vuurvaste schaal boven een pan kokend water)
– Besmeer het afgebakken haverbeslag met de chocolade. Je kunt een mes of bakkwastje gebruiken
– Laat het geheel wat uitharden en afkoelen en snijd vervolgens de repen in gelijkmatige delen

Heerlijk!

Leave a Reply