Recept: Hazelnootschuim-gebakjes

Hazelnootschuim-gebak
Het weekend op zich is al iets om vooral te vieren! En vieren doe je met gebak. En gebak maak je lekker suikervrij maar toch lekker. Dit keer maakte ik hazelnootschuim-gebakjes (my favorite) met de handige vloeibare eiwitten van Two Chicks egg-white. 

Dit heb je nodig (voor 5 gebakjes):
– 2 eiwitten
– 5 eetlepels honing
– 150 ml slagroom
– 5 eetlepels hazelnoten
– 75 gram pure chocolade
– scheutje olie

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 160 graden
– Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot het begint te schuimen
– Voeg nu al kloppend 3 eetlepels honing toe
– Het eiwit zal door de honing geen pieken krijgen maar klop het door tot een stevig en romig geheel (lobbig)
– Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan
– Laat de nootjes afkoelen en hak ze fijn
– Schep nu heel voorzichtig 3 eetlepels hazelnootkruim door het eiwit/honing-schuim
– Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrijk dit licht met olie
– Verdeel nu het eiwit-schuim in 10 toefjes op de bakplaat
– Bak het eiwit voor 15 minuten in de oven. Laat het eiwit vervolgens nog een uur in de warme (maar uitgeschakelde) oven staan
– Klop nu de slagroom met 2 eetlepels honing op
– Hak de chocolade in stukjes
– Haal de gebakken eiwitrondjes uit de oven en schep op 5 van de 10 rondjes een eetlepel slagroom
РStrooi er een klein beetje van de overgebleven hazelnootjes overheen en wat  fijngehakte chocolade
– Leg hier weer een eiwit-rondje op en garneer opnieuw met room, hazelnootjes en chocolade
– Maak op deze manier alle gebakjes af

En nu: genieten!

Leave a Reply