Recept: Healthy en lekkere bloemkoolsaus

Curry-Powder-1_thumb_500x375
Vroeger was ik nooit zo weg van bloemkool. Ik vond het een beetje een weeïge smaak hebben, maargoed; je eet natuurlijk gewoon wat de pot thuis schaft ;-). Toen kwam ik in aanraking met allerlei soorten sausjes die je bij je bloemkoolgerecht kunt eten, een grote favoriet was de traditionele kaassaus. Hartstikke lekker maar niet zo heel erg gezond. Omdat ik graag bloemkool wil blijven eten omdat het gezond is en ook heel erg lekker kan zijn, ging ik op zoek naar een gezond alternatief voor de bloemkoolsaus. En die is er.. nog makkelijk te maken ook. Voor dit mini-receptje hoefde ik niet eens de deur uit want een duik in mijn keukenkastje verschafte mij alle benodigdheden.

Dit heb je nodig:
– 1 eetlepel kokosolie
– 2 eetlepels speltbloem
– 2 theelepels kerriepoeder
– peper & zout

– Smelt de kokosolie in een pannetje en haal deze vervolgens even van het vuur
– Voeg de speltbloem toe en plaats het pannetje terug op het vuur
– Roer goed door en voeg steeds een beetje water (of bloemkoolvocht) toe
– Blijven roeren tot het een gladde saus wordt
– Voeg de kerriepoeder toe en breng verder op smaak met peper en zout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *