Recept: healthy energyrepen

Energy-repenEen 3-uurtje, een opkikkertje of gewoon een tussendoortje. Noem het hoe je wilt maar je kent vast wel dat moment aan het einde van de middag dat je wel wat extra energy kunt gebruiken en je maag ook langzaamaan weer begint te rommelen. Je kunt dan natuurlijk kiezen voor allerlei repen die je in de supermarkt kunt vinden met schreeuwende verpakkingen die je beloven dat je een enorme energyboost krijgt. Dat van die energyboost klopt zeker omdat zo’n reep vaak boordevol suiker zit maar die boost keldert pijlsnel naar een nog grotere dip als waar je vandaan kwam. Gelukkig vind je steeds vaker in de reguliere supermarkt repen van bijvoorbeeld Zonnatura die geen suiker bevatten. Maar wist je dat je zelf in een handomdraai je eigen verse en supergezonde repen in elkaar draait? Bekijk het recept hieronder en ontdek het zelf!

Dit heb je nodig (voor ca. 8 repen):
– 250 gram ontpitte dadels
– 100 gram walnoten
– 50 gram kokosrasp
– 2 eetl. kokosolie (en een beetje om in te vetten)

Zo doe je dat:
– Week de dadels in heet water voor een kwartiertje
– Vet intussen een vierkant bakje/schaaltje (ca. 15x10cm) in met kokosolie en bekleed het bakje met bakpapier
– Hak de walnoten in grove stukjes
– Giet de dadels af en doe deze in een blender/keukenmachine samen met 2 eetlepels kokosolie
– Blend de dadels nu fijn
– Meng nu de kokosrasp (houd een kleine beetje over ter garnering) en de stukjes walnoot door het dadelmengsel
– Schep het ‘beslag’ ┬ávan de dadels met de kokos en walnoten nu in je bekleedde bakje/schaaltje en strijk glad met een spatel of de bolle kant van je lepel (even nat maken zodat het niet blijft plakken)
– Strooi nu nog wat kokosrasp over de bovenkant en zet het geheel zo’n 2 uur in de koelkast
– Snijd na deze 2 uur het geheel in repen en verpak ze bijvoorbeeld in kleine strookjes bakpapier zodat je ze gemakkelijk kunt bewaren en meenemen.

Easy en lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *