Recept: Healthy kruidnoten

pepernoten 7 nov 2013 pmDe goedheiligman struint weer over de daken om kindertjes wat lekkers of leuks in hun schoenen te werpen. En stiekem kan ikzelf ook niet stoppen wanneer ik aan de zak met kruidnoten begin. Maar al dat snoepgoed is natuurlijk niet echt super voor je lichaam. Natuurlijk mogen we best een beetje smokkelen deze laatste maanden van het jaar maar we willen ook wat energie en een goed humeur overhouden om het ook daadwerkelijk tot een succes te brengen met al onze vrienden en familie om ons heen. Dus als we dan een traditioneel snoepgoed wat gezonder kunnen maken, dan is dat natuurlijk zeer mooi meegenomen. Handjes uit de mouwen en aan de slag.

Wat heb je nodig?
– 20 gram amandelmeel
– 150 gram volkoren speltmeel
– 60 gram kokosnootolie
– 50 gram kokosbloesemsuiker
– 5 eetlepels amandelmelk
– snufje kaneel
– 2 eetlepels speculaaskruiden (te koop in de supermarkt)

Hoe maak je dat?
– Haal allereerst de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 170 graden.
– Meng alle ingrediënten, behalve de amandelmelk in een kom en meng door elkaar met een lepel of spatel. Meng dan de amandelmelk erdoor en spatel door tot een mooi glad deeg. Zorg dat het stevig genoeg is om straks te kruidnoten van te draaien.
– Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en rol kleine balletjes van het beslag. Leg ze op de bakplaat en druk ze wat aan zodat de onderkant plat wordt, net zoals bij kruidnoten die je in de winkel kunt kopen.
– Schuif je eigen kruidnoten-to-be in de oven en bak ze ongeveer 20 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en laat de kruidnoten goed afkoelen zodat ze lekker kunnen harden.

Simple as it can be!

.

(bron beeld: 4Pure.nl)

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *