Recept: healthy paprikachips

DSC_0247
Zelf chips maken is leuk, onwijs simpel en de chips is een stuk gezonder dan de reguliere chips die je in de meeste supermarkten tegenkomt. Je kunt natuurlijk helemaal los gaan in variaties. Ik heb deze keer gekozen voor paprikachips met zeezout. Ook zijn er tal van manieren om chips te bakken; in de pan, in de frituurpan en in de oven. Ik kies voor het laatste omdat het erg gemakkelijk is en een stuk gezonder omdat je de chips niet in allerlei vetten bakt.

Dit heb je nodig:
– 4 aardappels
– 2 eetl. olijfolie
– 1 eetl. zeezout
– 1 eetl. paprikapoeder

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Was de aardappels schoon
– Snijd ze vervolgens in dunne plakjes. Met een mes of een mandoline
– Leg de aardappelplakjes in een schaal en voeg hier de olijfolie aan toe
– Hussel alles door elkaar met een lepel zodat de olie alle plakjes raakt
– Strooi steeds wat zeezout en paprikapoeder over de plakjes totdat je denkt dat alle plakjes gekruid zijn
– Bekleed een bakplaat met bakpapier
– Verdeel alle aardappelplakjes over de bakplaat, zorg dat ze niet op elkaar liggen
– Plaats nu de bakplaat voor 25 minuten in de oven
– Zet de oven nog 5 minuten op de grillstand zodat de chips lekker knapperig wordt.

Drankje erbij en je bent voorzien! Geniet ervan.

Leave a Reply