Recept: Healthy Raw Brownies

DSC_0174
Zaterdagavond, een onmiddelijke behoefte aan wat lekkers! Het is dan gemakkelijk om naar de supermarkt te rennen en een zak chips of een doos koekjes te halen, maar omdat ik zo min mogelijk geraffineerde suikers wil consumeren, ga ik gewoon zelf aan de slag in de keuken. Zo maakte ik deze gezonde ‘raw’ brownies! Best simpel en lekker!! Wow, het was net of ik ze bij een chocolaterie had gehaald. (al zeg ik ‘t zelf 😉 )

Ook deze brownies maken?

Dit heb je nodig:
– 1 cup ongezouten en ongebrande cashewnoten (1 cup is 147 gram)
– 1 cup dadels
– 1/4 cup cacaopoeder
– 1,5 eetlepel kokosolie
– 1 theelepel vanille-extract
– een snuf (zee)zout)

Voor de topping heb je nodig:
– 2 eetlepels kokosolie
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 1 eetlepel agavesiroop
– kokosrasp om mee te bestrooien

Zo maak je dat:
– Maal de noten fijn in de blender en voeg de dadels in stukjes toe.
– Pulseer de blender een aantal keer zodat het een wat plakkerige massa wordt.
– Schep het mengsel over in een bakblik of lage schaal.
– Voeg hieraan toe de kokoslie, vanille-extract, het zout en de cacaopoeder en meng alles goed door elkaar.
– Meng voor de topping de kokosolie, het cacaopoeder en de agavesiroop door elkaar.
– Het moet goed smeerbaar zijn. Je kunt eventueel een klein beetje water toevoegen.
– Besmeer de bovenste laag van je browniemengsel met deze topping.
– Strooi als laatst wat kokosrasp over de oppervlakte.
– Laat het geheel een uurtje opstijven in de vriezer en ooohhh lala!

Geniet en zeker niet met mate 😉

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *