Recept: healthy wortelspread

Wortelspread
Eigenlijk ben ik continu op zoek naar gezond beleg. Het liefst zonder suiker en ingrediënten die ik zelf soms maar moeilijk uit te spreken vind. Gelukkig kun je een heleboel zelf maken waar je lekker mee kunt variëren. Met hele simpele ingrediënten draai je de lekkerste spreads in elkaar. Heerlijk op een speltboterham, cracker of tussendoor op een toastje.

Dit heb je nodig:
– 750 gram wortels (geschild, gewassen en in kleine blokjes)
– 1 teentje knoflook
– 1 theel. cajunkruiden
– 1/2 theel. paprikapoeder
– 1/2 theel. chilipoeder
– snufje zout
– snufje gemberpoeder
– snufje peper
– 1 handje walnoten

Zo doe je dat:
– Kook de stukjes wortel in ruim water goed gaar (makkelijk doorprikbaar met een vork)
– Giet de wortelblokjes af en doe ze samen met de andere ingrediënten (behalve de walnoten) in een ruime kom
– Pureer alles met een staafmixer tot een gladde spread
– Hak de walnoten grof en meng deze door de wortelspread

Je kunt deze spread een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *