Recept: Huisgemaakte healthy pastasaus

pastasausSoms wil ik gewoon even lekker makkelijk en snel een pasta’tje op tafel zetten, want; geen tijd of (nee ook ik soms niet) geen zin om lang in de keuken te staan. Niets zo makkelijk dan wat (spelt)pasta in kokend water bereiden en een pot pastasaus in een steelpannetje leeggieten. Toch wil ik dan gaan voor een wat gezondere pastasaus met natuurlijke ingrediĆ«nten en in ieder geval geen suiker. In de reguliere supermarkt kom ik dan behoorlijk bedrogen uit. Zelfs de biologische variant bevat (weliswaar biologische) suiker. Dat kan anders! Met behulp van wat kliekjes en kruiden zet je zelf een 100% gezonde en snelle pastasaus op tafel.

Dit heb je nodig:
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 paprika
– 1/2 courgette
– 500 gram gezeefde tomaten
– 1/4 pompoen
– Italiaanse kruiden
– peper en zout
– kokosolie

Zo doe je dat:
– Snipper de ui en pers de knoflook
– Rasp de pompoen en snijd de paprika en courgette fijn
– Verhit wat kokosolie in een ruime wok- of koekenpan
– Fruit de ui en bak de knoflook kort in de olie
– Voeg nu de paprika, courgette en geraspte pompoen toe
– Schep om en bak ca. 2 minuten
– Voeg nu de gezeefde tomaten toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden en een snufje peper en zout
– Laat alles even lekker pruttelen en verwarmen en je hebt een heerlijke home made pastasaus.

Smakelijk!

Leave a Reply