Recept: Indiase biryani met kip

Indiase biryani
Wat klinkt dat toch gaaf he; Indiase biryani. Als iemand je zou vragen wat je gaat koken vanavond en je antwoordt heel nonchalant Indiase biryani met kip, zal je waarschijnlijk een ‘zo-zo’ blik toegeworpen krijgen. Het klinkt en smaakt namelijk alsof je uren in de keuken gaat staan en je zorgvuldig opgebouwde kruidenkastje eens flink los gaat laten op dit gerecht. Zoals ik al zei; qua smaak zou dit de juiste omschrijving kunnen zijn maar uren in de keuken staan voor dit heerlijke gerecht? Niet nodig. Met ca. 30 minuutjes heb jij je eigengemaakte Indiase biryani op tafel!

Dit heb je nodig (voor 2 pers.):
– 300 gram kipdrumsticks
– 1 ei
– 1 eetl. olie (bijv. olijf- of kokosolie)
– 1 ui, gesnipperd
– 125 gram sperziebonen, gebroken
– 150 gram basmatirijst
–  eetl. Indiase milde currypasta
– 1 eetl. amandelschaafsel
– peper en zout

Zo doe je dat:
– Verhit wat olie in een koeken- of braadpan en bak hierin de kipdrumsticks mooi goudbruin
– Zet het vuur laag en leg een deksel schuin op de pan. Laat de kip zo’n 30 minuten garen
Ondertussen:
– Bereid de basmatirijst zoals de verpakking omschrijft
– Kook de sperziebonen beetgaar in 5 minuten in een pan met water, voeg voordat het water kookt je eitje al toe en kook deze gewoon mee met je sperziebonen (scheelt weer een pan 😉 )
– Verhit in een hapjespan de olie, fruit het uitje en voeg de sperziebonen toe. Bak dit voor ca. 2 minuten
– Giet de rijst af en schep dit samen met de currypasta door de sperziebonen. Bak een minuutje mee
– Schenk 400 ml water in de pan en breng al omscheppend aan de kook
– Zet het vuur laag wanneer bijna al het vocht is opgenomen
– Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin
– Pel het eitje en snijd deze in kleine stukjes, verdeel dit door de rijst
– Breng het geheel op smaak met peper en zout
– Neem de drumsticks uit de pan en leg deze decoratief op de rijst
– Sprenkel nu de amandelschaafsel over het geheel en klaar ben je.

Achchese bhojon kijie = eet smakelijk!

Leave a Reply