Recept: Kikkererwtenburger met spinazie

DSC_0666
Ben je vegetarisch of wil je niet ieder dag vlees eten, dan kun je van allerlei groenten en bijvoorbeeld ook van kikkererwten perfect vlees nabootsen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze burger erg veel smaak vindt hebben en hem regelmatig ga inzetten als vleesvervanger!

Dit heb je nodig (voor 2 pers.):
– 200 gram kikkererwten
– 30 gram amandelen
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 40 gram spinazie
– 1 theel. gemalen komijn
– 1/2 theelepel cayennepeper
– 1 ei
– schepje boekweitmeel
– zeezout & peper
– (kokos)olie

Zo doe je dat:
– Giet en spoel de kikkererwten af.
– Maal de amandelen fijn in de blender.
– Snipper de ui, was de spinazie, laat uitlekken en snijd ook fijn.
– Doe de kikkerwerwten, amandelen, de ui, teentje knoflook, de spinazie, het ei en de kruiden in de blender en pulseer tot een stevig mengsel. (voeg wat boekweitmeel toe als het wat steviger mag worden).
– Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
– Vorm met schone handen 2 burgers van het mengsel en leg deze op een schoon bord.
– Dek de burgers af en zet ze zo’n 10 minuten in de koelkast.
– Verhit de (kokos)olie in de pan en bak de burgers aan elke kant voor zo’n 5 minuten.
– Probeer ze goed stevig bij elkaar te houden. Wanneer het ei begint te werken zullen de burgers vanzelf een stuk steviger worden.

Ik had nog wat kikkerwerwten over (ik kocht een blik van 400 gram) en deze verwerkte ik in een lekkere bulgursalade voor bij de burgers!

Een lekker fris sausje (een soort tzatziki) maakte ik van 2 eetlepels kwark, wat komkommerschaafsel en peper!

 

* Dit recept is geinspireerd op het recept uit het kookboek ‘Natuurlijk écht eten’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *