Recept: Kipsalon

Kipsalon
Heb jij ‘m wel eens op? Een kapsalon? Die super vette calorieenbom van de snackbar? Patat, kaas, sla en knoflooksaus. Ai ai ai… soms heb je van die dagen dan kan het je allemaal even niks meer schelen en dat schreeuwt je lichaam om zo’n vette hap. Maar zie hier.. de kipsalon! Deze variant is onder andere gemaakt van gekruide kip, aardappeltjes en verse ijsbergsla.. Zo kun je af en toe best even lekker snacken maar dan net even wat minder schuldgevoelig 😉

Dit heb je nodig (voor ruim 2 pers.):
– 350 gram kipfilet
– 4 aardappelen
– 100 gram ijsbergsla
– 1 komkommer
– 2 tomaten
– geraspte kaas
– 1 theel. paprikapoeder
– 1/2 theelepel chilipoeder

Zo doe je dat:
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes
– Verhit wat olie in de pan en bak hierin op een laag vuurtje de aardappels zacht met de deksel op de pan voor zo’n 15 minuten
– Snijd intussen de kip in blokjes en kruid deze met de paprika- en chilipoeder
– Verhit wat olie in een andere pan en bak hierin de kipblokjes in ca. 5 minuten gaar
– Schep de aardappelblokjes in een ingevette ovenschaal en voeg vervolgens de kipblokjes toe
– Sprenkel de geraspte kaas over het kip/aardappelmengsel en zet de ovenschaal zo’n 10 minuten in de oven
– Snijd intussen de ijsbergsla in reepjes, de komkommer en de tomaten in kleine blokjes
– Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel hierover de sla met de tomaten- en komkommerblokjes
– Gebruik eventueel een klein beetje knoflooksaus naar wens.

 

Leave a Reply