Recept: krieltjes salade met zalm

krieltjessalade
Een frisse salade in de winter? Jawel hoor! Deze salade met krieltjes nog in hun jasje is perfect als maaltijdsalade of bijgerecht. Lekker met een frisse dressing van yoghurt en zalmreepjes! Ook zeer geschikt als lunch! Kortom: een toppertje voor ieder seizoen.

Dit heb je nodig (2 personen):
– 300 gram krieltjes met schil
– 2 eieren
– handje walnoten
– 300 gram rucola
– 150 gram gerookte zalm
– 2 sjalotjes
– 2 eetl. yoghurt
– 1 eetl. balsamicoazijn
– 2 theel. citroensap
– 1 eetl. fijngehakte dille
– peper en zout (naar smaak)

Zo doe je dat:
– Boen de krieltjes goed schoon en kook ze in een pan met ruim water in zo’n 15 minuten gaar
– Voeg in de laatste 10 minuten de eieren toe
– Meng de yoghurt, balsamicoazijn, citroensap en dille in een apart schaaltje tot een frisse dressing en breng op smaak met peper en zout
– Snijd de zalm in reepjes en de sjalotjes tot snippers
– Pel de eieren, snijd deze is partjes en halveer de krieltjes
– Voeg de rucola, zalmreepjes, eieren, krieltjes en de sjalotjes samen in een grote schaal
– Meng de dressing goed door de salade
– Hak de walnoten grof en sprenkel ze over de salade

Mmmmm…

Leave a Reply